2020(e)ko ekainaren 9(a), asteartea

EKAINAK 9, ASTEARTEA

Gaur 10:00etan lotura hauetan elkartuko gara nahi izanez gero:


Gaur, garrantzitsua da bideodeian sartzea; gaurko egunean aldaketa txiki batzuk egin ditugulako. Bideodeia pixka bat luzatuko da bertsolaritza egiten ibiliko garela; baina lasai, gaur EZ duzue Matematika eta Ingelesa izango.

TXANELA + EUSKARA:

Uraren zikloarekin lanean jarraituko dugu. Asteazkenean grabatu beharko dugun bideorako oso baliagarri izango zaizkigu 44. eta 45. orrialdeetan egingo ditugun ariketak.


44. orrialdean idatzi beharreko definizioak sortzeko, ondorengo argazkitik ideiak hartuko ditugu. BAINA KONTUZ! ez ditugu kopiatuko, guk osatuko ditugu definizioak aldaketa batzuk eginda eta liburuan agertzen den definizioa kontuan izanda:




Adibidea, bakoitzak gurea jarri beharko dugu.

Definizioak eta adibideak idatzi ondoren, behean dagoen eskema osatu beharko dugu.

45. orrialdeko azalpen-testua idatzi ahal izateko, liburuko 22. orrialdeko testua izango dugun kontuan (atzo irakurri eta ulertu zenutena).

45. orrialdean idatzitakoa erabili dezakezu biharko grabaketa aurrera eraman ahal izateko (zuzenketak egin ondoren).

LASAIUNEA:

Gaur, atzo bezala, sartu zuen logelan, argiak itzali, eta ohean etzan edo ertzean eseri. Prest zaudetenean Malen Erdabidek proposatutako abestia entzun eta lasai arnastu. Abestia amaitzen denean segi lanean.

ARTS & CRAFTS:

Today you are going to make PAPER JEWELLERY, using recycling material (in the case of today: paper).

First of all watch the following video:


Here you have more examples:

EXAMPLE 1
For more examples you can write in Google: JEWELLERY WITH PAPER, PAPER BEAD NECKLACE... And take some ideas.


Now you are ready to do  your own jewells!

When you finish, send pictures of you wearing your own creations. You have to write this: Paper Jewellery - Number and name-surname.

(Paperez egindako bitxiak egingo dituzue. Bideoa ikusi, adibideak ikusi eta zuena egin. BIDALI ARGAZKIA)



IRAKURKETA:

Lan guztiak amaitzen duzuenean, irakurri 15-20 minutu gutxienez. Gustora bazaudete, segi!


iruzkinik ez:

Argitaratu iruzkina